free web
stats
UA-92169380-1

Retete naturiste

Retete naturiste de tratament pas cu pas ce avem de facut.
1.  Reteta de Detoxifiere colon + ficat + eliminare calculi biliari – Reteta Curata TOT
Mod de preparare sticla galbena :
Se storc 2-3 grapefruit-uri albe la storcator manual sau automat dupa care se strecoara zeama printr-o strecuratoare fina de ceai filtrand astfel incat sa ramana suc curat fara pulpa in masura de 190 ml.
Se masoara o doza de ulei de masline extravirgin  in cantitate de 125 ml.
Se amesteca 125 ml de ulei de masline extravirgin  cu 190 ml de suc de grapefruit ( de preferinta rosu) si se pun la frigider.
Se agita inainte de consum .
Atentie aceasta combinatie  nu se face cu mai mult de 6 ore inainte de consum.
Mod de preparare sticla de apa :
Intr-un vas de sticla se toarna 800 ml de apa plata Bucovina sau Devin (de preferinta) sau apa de izvor dupa care se pun 4 plicuri de sare amara vezi aici (120 gr.). Se amesteca pana la dizolvare , dupa care se pune la frigider cu 3-4 ore inainte de folosire.
Atentie ! Incepand cu ora 14.00 numai consumati mancare , aveti voie doar apa plata ori de cate ori va este sete, inclusiv in timpul tratamentului .
Consumati minim 2 litri de apa pe zi, nehidratarea corespunzatoare a organismului duce la imbatranirea prematura a fetei , mainilor si picioarelor ! Ai picioare uscate, maini uscate ?  Acum vei sti de ce! Nehidratare !
Cum calculam cata apa plata  trebuie sa consumam zilnic ? Greutatea corporala (ex: 80Kg) x 30:1000 ( rezulta un consum de 2,40 litri pe zi )Atentie chia daca consumati cantitatea de apa corecta dar beti apa plata la intervale mai mari de 60 min sau mai mult de 250 ml/ora, atunci apa se depune in tesutul adipos si o parte in final ramane pe acolo !
Mod de administrare :Prima zi  Incepand cu  ora 14.00 nu mai mancati, puteti doar consuma apa plata !
ora 18.00 primul pahar de preparat    200 ml  STICLA DE APA
ora 20.00 al doilea pahar de preparat 200 ml  STICLA DE APA
ora 22.00 al treilea pahar de preparat 315 ml STICLA GALBENA TOATA
Culcarea imediat dupa consumarea celui de-al treilea pahar, primele 20 de minute obligatoriu cu fata in sus nemiscat si fara sa vorbiti, dupa care incercati sa adormiti pe  partea dreapta .
A II- a zi
ora 06.00 al patrulea pahar de preparat 200 ml  STICLA DE APA
ora 08.00 al cincilea pahar de preparat 200 ml  STICLA DE APA
Tot ce eliminati intre orele 06.00-10.00 prin fecale sunt depuneri de pe colon si pietre de la ficat si bila.
Din acest moment tratamentul propriu-zis este finalizat urmand 2 zile de adaptare la normal.
ora 10.00 un pahar de apa plata 250 ml
ora 11.00 un pahar de apa plata 250 ml
ora 12.00 un pahar de apa plata 250 ml
ora 13.00 mancare usoara 200 gr. fara grasimi
ora 14.00 un pahar de apa plata 250 ml
ora 15.00 o cana de ceai cald de musetel infuzie 250 ml
ora 16.00 un pahar de apa plata 250 ml
17.00 o mancare usoara 200 gr. fara grasimi   
Ora 18.00 un pahar de apa plata 250 ml
ora 19.00 o cana de ceai cald amestec menta + tei infuzie 250 ml
ora 20.00 un pahar de apa plata 250 ml
ora 21.00 un pahar de apa plata 250 ml
ora 22.00 culcarea
A III- a zi
ora 08.00  o cana de ceai cald de musetel infuzie 250 ml + o felie de paine secara sau neagra prajita
ora 10.00 un pahar de apa plata 250 ml
ora 11.00 un pahar de apa plata 250 ml
ora 12.00 un pahar de apa plata 250 ml
ora 13.00 mancare usoara 200 gr. fara grasimi
ora 14.00 un pahar de apa plata 250 ml
ora 15.00 o cana de ceai cald de musetel infuzie 250 ml
ora 16.00 un pahar de apa plata 250 ml
ora 17.00 o mancare usoara 200 gr. fara grasimi
ora 18.00 un pahar de apa plata 250 ml
ora 19.00 o cana de ceai cald amestec menta + tei infuzie 250 ml
ora 20.00 un pahar de apa plata 250 ml
ora 21.00 un pahar de apa plata 250 ml
ora 22.00 culcarea
Atentie apa plata si ceaiurile nu se beau dintr-o singura inghititura (250 ml) ci intr-un interval de 2-3  minute in minim 2 transe.
Pentru constipatie puteti folosi un plic de sare amara (30 gr ~ o lingura) in amestec cu 200 ml apa in fiecare dimineata sau seara cu 2 ore inainte de culcare dar atentie nu mai mult de 7 zile consecutiv.
Pentru reducerea in greutate trebuie sa obisnuiti stomacul cu maxim 200 gr. la o masa (puteti servi intre 5 si 7 mese pe zi) si un minim de 2 ore intre mese , in acest fel stomacul are timp sa digere mancarea si in timp stomacul se reduce in volum si implicit incep sa se topeasca grasimile . Dupa o saptamana de alimentatie cu max 200 gr. la o masa puteti trece la etapa a II-a reducerea mijlocului prin aplicarea unui corset mai strans in jurul mijlocului pe timpul zilei. Pe timpul somnului nu folositi acest corset.
Observatie : Odata cu aplicarea tratamentului de detoxifiere care dureaza efectiv 24 de ore veti slabi in greutate aproximativ 3 Kg si este timpul sa incepeti o alimentatie sanatoasa cu mese de max. 200 gr. si interval de minim 2 ore intre mese pentru o slabire progresiva fara sa fortati, doar obisnuiti stomacul cu un alt regim de alimentatie mai militaresc. Nu aveti restrictie la nimic doar respectati niste reguli simple in care singura strictete in plus este sa nu consumati mai mult de 3-4 felii de paine de secara sau neagra pe zi !( de preferinta daca se poate putin prajite). Nu uitati ca nu aveti voie sa consumati mai mult de 250 ml de apa pe ora ! (un consum mai mare favorizeaza pastrarea volumului stomacal si creeaza in timp o pofta de mancare acuta cu chiorait de mate !) . Rezultatele se pot vedea de abia dupa 2 luni iar obisnuinta de a consuma in aceste cantitati mici se fixeaza de abia dupa 6 luni . O noua cura de detoxifiere nu se face mai devreme de 3 luni .
Atentie – dupa detoxifiere se “reseteaza” si reflexele de a manca cantitativ si la anumite ore asa ca atentie cum obisnuiti noua stare (adica sa mancati putin si des – asa se va seta organismul) deoarece riscati sa o luati de la inceput cu o alta “setare gresita” de alimentatie haotica !  Consumul de alcool si acidulate duc la balonare si ingrasare asa ca atentie la volumul acestora.
Recomandare : aceasta cura de detoxifiere este recomandata inainte de orice tratament de profunzime pentru a ajuta organismul sa se vindece singur, avem aceasta capacitate.
..................................................................................................................................................................................................
2. Reteta preparare ceai antitumoral
Iata modul de preparare al ceai antitumoral (impotriva cancerului) care este foarte important ( urmariti cu atentie reteta ! ):
Se pun 2 linguri cu varf de ceai de napraznic si 2 linguri cu varf de ceai de captalan seara la macerat peste 1 L apa plata  proaspata, se lasa pana dimineata (minim 9 ore -maxim 12 ore ) cu capac peste oala respectiva . Dupa ce se strecoara ceaiul, plantele ramase dupa strecurare se oparesc cu 1 L de apa la 80 ̊ C si se lasa 20 min – max 25 min la infuzie.  Dupa 20-25 de minute se strecoara ceaiul si se combina 1L Napraznic + Captalan macerat cu 1L Napraznic +  Captalan  infuzie, se lasa sa ajunga la temperatura camerei dupa care poate fi consumat. Este recomandat sa folositi numai vase de sticla la preparare pentru a nu avea alte influente cauzate de structura vasului.
Atentie deci cu aceleasi plante de napraznic+captalan care am facut macerarea pana dimineata, le folosim si cand o oparim cu 1L de apa plata! Nu folosim decat apa plata sau de izvor pentru prepararea celor 2 ceaiuri ( numai veche de 48 de ore). Interzis apa de la robinet care contine clor ! Ape plate recomandate:Devin, Bucovina si Aquatique.
Atentie apa calda de la infuzie nu trebuie sa o puneti fiarta peste plante, daca a-ti uitat si a dat apa in clocot atunci dati-o de pe foc circa 2 minute ca sa scada temperatura sub 80 ̊ C dupa care o turnati peste zatul ramas de la macerat ! Nu se toarna apa fiarta peste plante ! Distruge efectul !
Daca ceaiul este preparat corect gustul lui trebuie sa fie baubil ! Acru sau amar inseamna toxic si trebuie aruncat ! Ai gresit reteta
Este foarte importanta folosirea corecta a prepararii Ceai antitumoral (impotriva cancerului) conform retetei de mai sus, consumul in stare calduta si respectand norma maxima de consum 200 ml cu pauze de minim 1 ora intre consumuri de preferinta inainte de mese. (se consuma 3-4 cani pe zi)
..................................................................................................................................................................................................
3. Reteta preparare ceai steatoza hepatica
Iata modul de preparare al ceai amestec steatoza (degresarea ficatului de stratul de grasime cel acopera)  urmariti cu atentie reteta ! :
Se pun 2 linguri cu varf de ceai traista ciobanului si 2 linguri cu varf de ceai de urzica vie seara la macerat peste 1 L apa plata  proaspata, se lasa pana dimineata (minim 9 ore -maxim 12 ore ) cu capac peste oala respectiva . Dupa ce se strecoara ceaiul, plantele ramase dupa strecurare se oparesc cu 1 L de apa la 80 ̊ C si se lasa 20 min – max 25 min la infuzie.  Dupa 20-25 de minute se strecoara ceaiul si se combina 1L  traista ciobanului +  urzica vie macerat, cu 1L  traista ciobanului +  urzica vie infuzie, se lasa sa ajunga la temperatura camerei dupa care poate fi consumat. Este recomandat sa folositi numai vase de sticla la preparare pentru a nu avea alte influente cauzate de structura vasului.
Atentie deci cu aceleasi plante de  traista ciobanului + urzica vie care am facut macerarea pana dimineata, le folosim si cand o oparim cu 1L de apa plata! Nu folosim decat apa plata sau de izvor pentru prepararea celor 2 ceaiuri ( numai veche de 48 de ore). Interzis apa de la robinet care contine clor ! Ape plate recomandate: Bucovina si Aquatique.
Atentie apa calda de la infuzie nu trebuie sa o puneti fiarta peste plante, daca a-ti uitat si a dat apa in clocot atunci dati-o de pe foc circa 2 minute ca sa scada temperatura sub 80 ̊ C dupa care o turnati peste zatul ramas de la macerat ! Nu se toarna apa fiarta peste plante ! Distruge efectul !
Daca ceaiul este preparat corect gustul lui trebuie sa fie baubil ! Acru sau amar inseamna toxic si trebuie aruncat ! Ai gresit reteta !
Este foarte importanta folosirea corecta a prepararii Ceai amestec impotriva steatoza  conform retetei de mai sus, consumul in stare calduta si respectand norma maxima de consum 200 ml cu pauze de minim 1 ora intre consumuri de preferinta inainte de mese (se consuma 3-4 cani pe zi).
..................................................................................................................................................................................................
4. Sfaturi utile pentru randament maxim la tratamente naturiste
Sfaturi utile
Daca doriti ca efectele tratamentului sa fie la randament maxim trebuie obligatoriu sa eliminati din alimentatie:
Bauturile gazoase, produsele pe baza de cofeina ( cafea, cola, etc) , condimentele iuti (piper, ardei, boia, etc.), carne porc, vita si oaie. Si fumatul este interzis.
Cumulat  toate aceste produse pot atenua din efectele tratamentului pana la -75%.
Obligatoriu de inclus in alimentatie cat mai multe legume si fructe alkaline (verzi) , apa alcalina cu PH de peste 9 Ph.    Recomandam apa alcalina Devin Ph 9,42 (11 lei-bidon11 Litri)
Pentru mentinerea sanatatii, dieta trebuie sa contina 60% mancaruri alcaline si 40% mancaruri acide. Pentru restaurarea sanatatii pierdute, procentul trebuie sa fie 80% produse alcaline si doar 20% acide. Produsele alkaline sunt: vegetalele verzi intrand aici si frunzele comestibile, mazarea, fasolea si lintea, plantele aromate, nuci si seminte, si marea parte din fructe care vor fi enumerate mai jos. Produsele acide cum am mai spus, sunt carnea, pestele, lactate si oua, bauturile racoritoare, cafeaua, tutunul, ciocolata, gemurile de orice fel,  cerealele rafinate, parte din legume, etc. ( cam tot ce este bun este acid as spune eu dar daca consumi moderat  in compensare cu produse alkaline  totul este ok )Daca exagerezi cu produsele acide care sunt in fruntea tuturor meniurilor la restaurant si acasa atunci risti sa capeti diverse boli acolo unde se prinde locul mai sensibil.
Cancerul se declanseaza tot din cauza consumului exagerat de produse acide de la apa minerala pana la ceafa de porc pe gratar.
Alcaline Legume: legumele verzi (salata verde, urzici, stevie, loboda), castraveti, alge comestibile, varza, broccoli, telina,  pastarnac, sparanghel, sfecla rosie, spanac, dovleac, dovlecel, vinete, rosiile nepreparate termic, cartofii copti (nu prajiti), ceapa, usturoi, fasole verde teci, etc.
Alcaline  Fructe: pepeni galbeni si rosii, struguri, avocado, banane, piersici, citrice (chiar daca sunt acide, in urma digestiei dau o reactie alcalina in organism), mere, pere, stafide, ananas, kiwi, curmale, etc.
Lactate: branza dulce de casa, iaurtul. Seminte: floarea soarelui, seminte de in. Ciupercile. Cereale: hrisca, mei.
Alimente uleioase alcaline: ulei presat la rece de floarea soarelui sau masline, ulei de peste, ulei de primula, migdale, samburi de dovleac, alune,susan, castane,nuca de cocos proaspata
Legume acide: ardei iute, rubarba, toate tipurile de fasole si linte cu exceptia celor germinate
Cereale acide: produse de patiserie, paine alba, paine integrala sau graham, amidon, aluaturi, popcorn, malai, paste fainoase, gris, orez (alb, brun, basmati), faina de ovaz, orez, orz, secara, fulgi de cereale
Lactate acide: parmezan, branzeturi fermentate, cascaval, telemea, inghetata, iaurt indulcit sau iaurt cu fructe, lapte fiert, lapte praf, smantana fermentata
Alimente gatite acide: mancaruri ce contin rosii fierte, bulion sau pasta de rosii, supele in care a fiert carnea, supele cu adaos de vegeta, spanac gatit, conserve
Dulciuri acide: dulciuri, prajituri, biscuiti, napolitane, ciocolata, indulcitori sintetici (zaharina,aspartam, sorbitol), miere artificiala sau prelucrata cu zahar, fructoza, lactoza
Diverse acide: muraturi facute cu otet, maioneze, sare rafinata, sosuri, ketchup, pasta de rosii, mustar (pasta), curry, aditivi alimentari sintetici: arome, coloranti, glutamat, conservanti ca: benzoat, otet, saramura, fum.
..................................................................................................................................................................................................
5. Cum sa supravietuiesti unui infarct ?
Este foarte simplu , dar multi nu stiu!
Deoarece multi oameni sunt singuri cand sufera un atac de cord, fara ajutor, persoana a carei inima bate necorespunzator si care incepe sa simta o stare de lesin, are doar aproximativ 10 secunde inainte de a-si pierde cunostinta.
Cu toate acestea, aceste victime se pot ajuta prin a tusi in mod repetat si foarte energic. O respiratie adanca ar trebui sa fie luata inainte de fiecare tuse, iar tusea trebuie sa fie adanca si prelungita, asa cum e atunci cand se produce sputa din adancul pieptului.
O respiratie si o tuse trebuie repetate la fiecare doua secunde, fara oprire pana soseste ajutorul sau pana cand inima se simte ca bate in mod normal din nou.
Respiratiile adanci aduc oxigenul in plamani si miscarile de tuse storc inima si pastreaza sangele in circulatie. Presiunea asupra inimii, de asemenea, o ajuta sa recapete ritmul normal.
In acest fel, victimele atacurilor de inima pot ajunge la spital.
Spuneti la cat mai multe persoane despre aceasta. Le-ar putea salva viata! Un cardiolog spune ca, daca toti cei care citesc asta, ar trimite-o la randul lor prietenilor atunci cel putin o viata ar putea fi salvata!
..................................................................................................................................................................................................
6. Informaţii generale privind utilizarea uleiurilor esențiale
Uleiurile esentiale sunt produse concentrate care pot dauna daca nu sunt utilizate corespunzator (vezi aici toate uleiurile esentiale Organique)
Uleiurile esențiale nu trebuie utilizate nediluate pe piele. Utilizatorii experimentaţi şi practicienii în aromaterapie recomandă în anumite cazuri aplicare nediluată. Lavanda și Tea tree de exemplu sunt prezentate de către o serie de specialişti ca putând fi utilizate nediluat. Cu toate acestea ar trebui să fie evitată aplicarea nediluată fără supravegherea unui specialist, deoarece ar putea să apară la unele persoane reacţii severe.
Testul de toleranţă
Diverse uleiuri esențiale pot provoca sensibilizare sau reacţii alergice la unele persoane. Atunci când se utilizează pentru prima dată un ulei esențial, este recomandată efectuarea unui test de 24 ore cu un plasture. Puneţi o cantitate mică de ulei esenţial diluat 1% în ulei vegetal pe piele în zona antebrațului (în pliul interior al cotului) şi aplicați un plasture. Aşteptaţi 24 de ore pentru a vedea dacă există vreo formă de reacţie neplăcută (roşeaţă, mâncărime)
Utilizare în cosmetică
Diluția uzuală recomandată în general pentru uleiuri esențiale este de 0,5-2%. Se amestecă în unturi sau uleiuri vegetale, în creme, loţiuni, geluri sau baze cosmetice. 1 ml de ulei esențial înseamnă aproximativ 30 picături, depinde însă de vâscozitatea uleiului şi de tipul picurătorului, astfel cel mai sigur mod de dozare este seringa sau pipeta gradată.
Pentru săpunurile melt&pour dozajul uleiurilor esenţiale poate merge până la 4%, pentru parfumuri în bază de ulei sau alcool uleiurile esenţiale se pot adăuga în procent mult mai mare.
Pentru siguranţa utilizării uleiurilor esențiale:
păstrați uleiurile esenţiale în sticlă de culoare închisă, ferite de lumina soarelui şi închise etanș
nu aplicați în apropierea ochilor decât în diluţie mare (cca. 0,05-0,5%), nu aplicaţi pe răni deschise sau nediluat pe mucoase, în urechi
nu administrați pe cale orală decât uleiuri esenţiale adecvate pentru uz intern şi doar sub supravegherea unui specialist autorizat
este recomandată efectuarea unui test de toleranţă înainte de a aplica pe piele un ulei esențial încă neutilizat, pentru a vă asigura că nu există nicio reacție nedorită. Dacă apar iritații, stergeți zona afectată cu un ulei vegetal şi evitaţi utilizarea uleiului esenţial respectiv
unele uleiuri esenţiale sunt fotosensibilizante, cum ar fi cel de grapefruit, lămâie, mandarină sau portocale. Evitaţi expunerea pielii la soare timp de cel puţin 4 ore după aplicarea compoziţiilor ce conţin uleiuri fotosensibilizante
sarcina şi alăptarea - deși multe uleiuri esențiale sunt inofensive în această perioadă, este de preferat să se consulte medicul sau un aromaterapeut înainte de a folosi orice ulei esenţial în timpul sarcinii şi alăptării. În trimestrul I de sarcină se va evita utilizarea uleiurilor esenţiale. Informaţii suplimentare găsiţi aici
necesită precauţie aplicarea compoziţiilor ce conţin uleiuri esenţiale la copii. În general nu se recomandă folosirea lor la copiii de sub 3 ani, iar la copii mai mari compoziţiile pot conţine uleiuri esenţiale în concentraţie adecvată, pe baza indicaţiilor unui aromaterapeut
în cazul ingerării de ulei esential, a nu se provoca voma. Se administrează un pahar de lapte gras sau câteva linguri de ulei vegetal comestibil și se apelează la ajutor medical
nu lăsați nesupravegheate vaporizatoarele, candela sau arzătoarele aromatice, nu le așezați în apropierea materialelor inflamabile (perdele, obiecte din lemn, îmbrăcăminte) și stingeți-le întotdeauna înainte de culcare sau părăsirea locaţiei
persoanele care suferă de astm sau alergii respiratorii, vor evita inhalarea directă a uleiurilor esenţiale
unele uleiuri esenţiale ar trebui evitate de către persoanele ce suferă de epilepsie sau alte afecţiuni grave
nu înlocuiţi tratamentele prescrise de personalul medical cu utilizarea uleiurilor esenţiale. Dacă vă aflaţi sub tratament medicamentos sau homeopatic, consultaţi-vă medicul curant înainte de utilizarea uleiurilor esenţiale
nu lăsaţi uleiurile esențiale la vederea şi îndemâna copiilor. Pentru siguranţă, nu îndepărtaţi picurătorul din sticluţa cu ulei esenţial.
Administrarea pe cale interna a uleiurilor aromatice
In anumite afectiuni, uleiurile volatile folosite intern sunt cel mai rapid remediu al aromoterapiei si al fitoterapiei. Aceste afectiuni sunt cele infectioase, dezechilibrele hormonale, dezechilibrele psihice, boli cauzate de stress, de un mod de viata necorespunzator etc.Vom vedea acum care sunt avantajele utilizarii interne a uleiurilor esentiale:
- sunt rapide (in multe cazuri s-au dovedit mai rapide chiar decat medicamentele de sinteza);
- sunt puternice( un gram dintr-un ulei volatil este obtinut din zeci sau ute de grame de planta, constituind un adevarat concentrat natural, eficient si in doze mici - de ordinul a catorva picaturi). In anumite afectiuni, cum ar fi de exemplu cistitele, o combinatie simpla de uleiuri volatile (cimbru+busuioc+menta) este mai eficienta de cateva ori decat antibioticele de sinteza, care, de altfel, raman adesea fara efect (in cazul cistitei);
- sunt bine asimilate de organism si nu necesita administrare in doze mari;
- datorita volatilita(ii lor se raspandesc dupa adminstrare in intregul aparat digestiv si caile respiratorii, ceea ce le potenteaza considerabil efectul;
- sunt simplu de administrat si manipulat;
Precautii ce trebuie luate in cazul administrarii pe cale interna a uleiurilor volatile:
- trebuie sa se respecte strict doza prescrisa in anexa ce studiaza fiecare ulei in parte. In aceasta privinta merita amintita celebra afirmatie a lui Paracelsus: "Totul este otrava, ceea ce conteaza este doza". O planta a parent banala, cum ar fi menta, supradozata produce moartea prin asfixie. Pentru a nu avea neplaceri este bine, deci, sa fim atenti, pentru ca asa cum se afirma anterior, uleiurile volatile sunt prin excelenta puternice;
- trebuie sa ne asiguram ca nu avem reactie alerqica la un anumit ulei esential, aceasta se face prin marirea progresiva a dozei pornind de la o doza mai mica (1/5 din doza normala);
- trebuie avut grija ca uleiul sa nu fie contrafacut, caz in care pot aparea fenomene nedorite - imediate sau manifestate in timp. Practica acestei metode de tratament in Occident a cunoscut numeroase acciderite produse de asemenea contrafaceri, accidente manifestate prin iritatii, hemoragii interne, tulburari digestive, etc.
Numarul de doze care se administreaza pe zi este variabil, fiind in medie de 3/zi, in bolile cronice 4/zi, iar in fazele acute ale unor boli ca astmul, bronsita, viroze grave, s.a. se ia jumatate de doza din ora in ora. La copii si la constitutiile mai fragile numarul trebuie adaptat (de exemplu, o jumatate de doza pentru copii sub 10 ani, o treime de doza pentru copii sub 5 ani). Este de preferat ca uleiurile sa se administreze simplu, fara miere sau apa, deoarece sunt mai usor asimilate de organism si se disperseaza mai usor o data ajunse in organism. Exceptie fac persoanele care sufera de arsuri la stomac sau care sunt usor alergice la uleiul respectiv, care este bine sa fie luat in acest caz pe o lingurita cu rnjere si cu putina apa.
Este bine de stiut ca admistrarea de 3-4 ori pe zi a unui ulei volatil cu proprietati-antiseptice puternice (cum ar fi pinul, cimbrul, busujocul sau menta) confera o imunitate, cel putin partiala, la epidemiile de gripa. In timpul unei asemenea epidemii, mai ales atunci cand simtim ca suntem obositi, slabiti sau ca avem o rezistenta mai scazuta, putem sa ne ferim de neplaceri avand in permanenta o sticluta de esenta la noi si folosind-o de cate ori este cazul. Chiar dupa primele simptome aparute, putem opri procesul bolii administrandu-ne din ora in ora cate una sau doua picaturi din uleiul volatil ales.
..................................................................................................................................................................................................
7. Ce sa mancam pentru  o piele si un par de invidiat?
Doresti o piele  frumoasa, radiind de sanatate si un par stralucitor? Cel putin 3 alimente din cele enumerate mai jos nu trebuie sa lipseasca din alimentatia  ta  zilnica de mai jos!
Poti cumpara orice crema hidratanta, exfoliante, iti poti face tratamente hand-made, dar daca dieta ta nu exista si mananci orice , aceasta se va vedea cu prisosinta pe piele, par si unghii.
Iata cateva din alimentele de baza  ce trebuie sa le aveti in vedere atunci cand va horati sa va respectati pe voi insiva  si sa  treceti la ingrijirea atenta  a sanatatii interne si externe  a corpului vostru.
Spanacul
Aceste frunze verzi inchis sunt bogate in betacaroten, un antioxidant super-cautat, care ajuta la repararea celulelor pielii. El da pielii o stralucire tinereasca si in acelasi timp previne imbatranirea ei. De asemenea, este  plin de luteina, potasiu, fibre si acid folic, care ajuta la repararea ADN-ului cu rol de  refacere a  celulelor pielii deteriorate de soare si iti protejeaza  pielea de cancer.
Nucile
Nucile sunt bogate in acizi grasi Omega 3, care au capacitatea de a mentine  pielea supla, fiind bogate in vitamina E si biotina. In plus fața de protecția  pielii, conținutul de biotina din nuci pastreaza culoarea parului, il mentine lucios si bogat, promovand cresterea parului sanatos.
Avocado
Are proprietati antioxidante  puternice, ajuta la cresterea nivelului colesterolului bun din organism, protejeaza celule sanatoase ale organismului de actiunea radicalilor liberi prin fitonutrientii furnizati (polifenol si flavonoizi).
Somon (peste recomandat)
Somonul contine omega-3 acizi grasi, care hidrateaza pielea si ii pastreaza supletea. Somonul are din plin vitamina D – responsabila pentru cresterea de par sanatos, continut ridicat in seleniu - un mineral care ajuta la protejarea parului si a pielii de arsurile solare. Daca nu iti place somonul, incearca stridii, care sunt bogate in zinc. Un deficit de zinc poate duce la pierderea sau subtierea parului .
Cartofii dulci
Cartofii dulci sunt o mare sursa de beta-caroten pe care corpul tau o transforma in vitamina A. O lipsa de vitamina A, o vei regasi prin  senzația de mancarime si  matreata.
Migdale
Migdalele sunt pline de vitamina E si sunt bogate in grasimi mononesaturate, care sunt grasimi "bune", cunoscute pentru scaderea  colesterolului si menținerea membranelor celulare puternice si intacte, aceastea fiind esențiale pentru menținerea aspectului sanatos  al pielii.
Linte
Aceasta  leguma destul de necunoscuta si neapreciata la justa ei valoare la noi in tara este  plina de proteine, fier, zinc, si biotina.
Kiwi
Kiwi este un fruct plin de antioxidanti, care sunt o sursa excelenta de potasiu si vitamina C.  Ambele sunt utile pentru prevenirea ridurilor.
Afine
Vitamina C  prezenta  din plin in afine aceste fructe micute si delicate  le face un super  nutrient.Vitamina C este absolut necesara pentru circulația de la nivelul scalpului si sprijina vasele de sange mici care hranesc  foliculii.
Atentie! Prea puțina vitamina C din dieta ta poate duce la ruperea parului!
Catina
Catina datorita concentratiei  mari de  omega-7  face ca parul si unghiile sa fie  mai rezistente, de asemenea este responsabila si cu cresterea imunitatii.
Apa plata
Consumul de apa plata este unul dintre cele mai importante  lucruri simple pe care le poti face pentru o stare buna de sanatate. Apa mentine corpul hidratat  si oxigeneaza sngele ajutand la buna functionare a tuturor organelor interne si externe (pielea si parul). Consumul recomandat zilnic este de 30 ml pe Kg/corp, adica un exemplu concret daca ai 80 Kg inseamna inmultit cu 30 ml rezulta un consum zilnic d e 2400 ml (2,4 Litri) de apa plata.
Si inca ceva foarte important apa plata trebuie bauta uniform pe tot parcursul zilei chiar daca nu ne este sete (intre 150-250 ml pe ora in functie de greutate) nu trebui sa treaca mai mult de 2 ore pe zi fara sa bem apa plata! Faptul ca bem mai multa apa plata odata nu inseamna ca echilbram balanta ba din contra o cantitate de mai mult de 250 ml de apa plata  bauta odata creaza  depozite de  celulita (grasimi) care se depun in timp pe burta, solduri sau fund.
Capacitatea apei  plate  de a hidrata pielea este atat de importanta, incat dupa doar o singura zi fara apa suficienta apare un efect vizibil   asupra aspectului pielii. Daca preferi in prezent alte bauturi in loc de apa, incearca totusi sa bei apa  mai multe pahare in fiecare zi, timp de o saptamana. Pielea ta va aparea mai tanara, mai luminoasa si hidratata
 Adversarul pielii: zaharul
Consumul de zahar provoaca riduri si piele obosita. Acesta aduce  daune in productia de  colagen si elastina cu rol in mentinerea  pielii fine si tinere.
Desigur, parul tau e mai mult decat conceptul “esti ceea ce mananci”. Nu exista vreun  ingredient magic care sa iti intinereasca pielea daca stilul tau de viata include fumatul, zaharul, bauturile gazoase sau  consumul de alcool zilnic. Dezechilibrele hormonale si insuficienta somnului poate afecta, de asemenea, modul in care parul si pielea ta arata.
Cum intretinem pielea corpului?
Incearca  sa introduci in dieta alimentele de mai sus, alaturi de plimbari in aer curat, o multime de exercitii fizice, precum si un bun regim de ingrijire a pielii folosind pentru hidratarea  generala  pentru orice  parte  fata sau corp Crema pentru ingrijirea pielii AE  (este probabil singura care nu are absolut deloc chimicale si intaritorul  (conservantul)  este ceara de albine si vei vedea in scurt timp diferenta  (mai  precis dupa 28 de zile  de aplicari consecutive  cu aceasta crema, este timpul in care se reface pielea fiecaruia dintre noi).
Pentru corp : Crema de corp cu aur Dermasel - formula antiimbatranire
Pentru calcaie si picioare: Crema calcaie si picioare Herbacin Foot previne aparitia bataturilor, a pielii uscate, crapate si pentru picior diabetic.
..................................................................................................................................................................................................