Abonare articole

Unde traiesc oamenii care nu se imbolnavesc niciodata?

Adaugat de admin | 0 comentarii

Meleagul de la marginea raiului, unde oamenii traiesc tineretea fara batranete

Unde traiesc oamenii care nu se imbolnavesc niciodata?
Va pot spune ca exista miracolul numit Hunzakutii.
De cand am deschis acest subiect am fost asaltat cu diverse intrebari ciudate de la “astia sunt extraterestri?” pana la “ce cacealma este asta cu oameni care nu se imbolnavesc niciodata?”. Chiar daca unii se vor simti “ciudat” adevarul gol golut este ca acesti oameni exista si actualmente  sunt aproximativ 30.000 de oameni care au media de viata la 125 de ani!!!
Hunza poalele ghetarului
Acum mai bine de 150 de ani o expeditie britanica a descoperit in nord estul Indiei mai bine zis in lantul muntos Himalaia o trecatoare la altitudinea de 4.176 de metri, cu latimea de numai 50 cm, ce dadea in mod miraculous intr-o vale situata  la o altitudine medie de 2.500 metri insumand o suprafata de 7900 km patrati.
Zona uitata de timp ascunsa in ungherele muntoase din nord-estul Indiei este marginita de munti maiestuosi, precum Utar Sar, Rakaposhi, Bojahagur Duanasir , precum si piscurile Hunza, Ghenta, Diran si Bublimating: toti muntii enumerati strapungand cerul cu inaltimi de peste 6.000  metri!!!
Hunza Valea locuita
Oamenii care traiau de milenii in acest loc uitat de boala, suferinta, tristete si stres, atingeau varste incredibile, se bucurau de o stare a sanatatii nemaiintalnita nicaieri in lume si puteau procrea la varste la care cei mai multi occidentali doar visau!!!
Mic istoric al zonei Hunza
Istoria locului este interesanta, Hunza fiind la inceputurile sale un mic stat izolat, marginit de Tibet la nord-est, si muntii Pamir la nord vest. Principatul condus in mod traditional de printi denumiti pe aceste meleaguri, Thum, a fost dizolvat in anul 1974, cand a fost inclus in frontierele Pakistanului actual de catre Zulfikar Ali Bhutto.

 Print Thurm de Hunza

Schimbarea politica nu a deranjat prea mult cursul vietii de aici, locuitorii continuand sa traiasca in aceeasi stare de libertate cum vietuisera in ultimii 900 de ani sub conducerea Thum-ilor locali. Britanicii incercasera si ei, fara prea mult succes, sa stapaneasca cu pumn de fier valea. Intreaga perioada de dominatie britanica s-a intins doar intre anii 1889-1892. Ultimul print, Thum Mir Safdar Ali Khan Hunza, a fugit in Kashgar-ul chinez, cerand azil politic. Bastinasilor nu le-a fost deloc greu sa isi apere valea in timpul invaziilor, deoarece trecatorile prin care se facea pe vremuri accesul in zona aveau o latime de doar 50 centimetri!
 

Hunza raul

Odata intrat in vale, trecatorului i se dezvaluie in fata ochilor un peisaj edenic, iar daca soarele scalda piscurile inzapezite si valea multicolora, senzatiile sunt indescriptibile, si puternic amplificate de aerul tare si nefiresc de curat al inaltimilor.
Vaile de piatra albastruie ale muntilor, marginesc de o parte si de alta gradini si terase cultivate cu pomi fructiferi si orz, alturi de pasuni netede, unde pasc turme de animale crescute pentru lana, laptele si carnea lor. Deoarece in valea Hunza ploua foarte rar, localnicii au dezvoltat in timp un ingenios sistem de irigatii prin care apa cristalina provenita din topirea periodica a ghetarilor se scurge catre gradinile, pasunile si locuintele lor.
Hunza Lacul Attabad
Originalul sistem de apeducte are o lungime totala de peste 80 km si preia in mare parte apa scursa din ghetarul Ultar situat la inaltimea de 7 788 metri, in Muntele Rakaposhi. Apeductul alcatuit din lemn, este ancorat in stanca cu piroane lungi de otel.
Inaccesibilitatea vaii combinata cu relieful extrem de accidentat a dus la secole de izolare fata de orice influenta venita din exterior. Spre exemplu, nu mai devreme de anii '50 ai secolului trecut, locuitorii din Hunza nu vazusera nici macar un singur Jeep sau avion in zbor, in ciuda faptului ca armata Pakistaneza amenajase deja un aeroport in Gilgit, la doar 70 km distanta de Hunza.
Alexandru Macedon
La inceputul secolului XX, mai multi antropologi si etnologi care au intrat pentru prima oara in contact cu hunzakutii, au insistat ca acest grup etnic total diferit de celelalte comunitati din jurul sau, ar fi nici mai mult nici mai putin decat urmasii soldatilor din armata lui Alexandru Macedon. Soldati care ar fi fost lasati in acest avanpost indepartat de catre Cuceritor, dupa care au fost uitati sub vanturile aspre ale istoriei. Captivanta ipoteza a ramas in sertarele istoricilor, neavand prea multa credibilitate printre specialistii vremii.
Cu toate acestea, studiile efectuate incepand cu anii '70, au venit cu rezultate socante. Totul a inceput de la analizele limbii bastinasilor. Denumit Burushaksi, limbajul hunzakut este total diferit de limbile si dialectele triburilor din imprejurimi. Analizele istoric-fonetice au scos la iveala ca Burushaksi este nimic altceva decat un amestec lingvistic dintre vechea limba macedoneana si limbile vorbite in Antichitate in Imperiul Elenistic-Persan.
Erau oare Hunzakutii urmasii soldatilor lui Alexandru Macedon?
Constatare: Hunzakutii au pielea alba si fizionomie tipic caucaziana! In anul 1950, cercetatorul John Clark nota despre desele cazuri de copii cu parul saten, blond si chiar roscat, afirmand ca daca acei copii ar fi fost imbracati in stil european, nu s-ar
Hunza femeie
deosebi cu nimic de copii unei scoli din Scotia sau Irlanda. Femeile Hunza sunt deosebit de frumoase si delicate, infatisarea lor fiind foarte diferita de cea a femeilor care traiesc in satele adiacente Vaii. O parte dintre antropologi sustine ca acest fapt se datoreaza raidurilor din trecut, in care barbatii Hunza cautau sa rapeasca femei din caravenele persane, femei renumite in toata Asia pentru frumusetea lor ireala.
Hunza baiat
Limba bastinasilor nu are cuvinte de imprumut din dialectele hinduse, urdu sau lepcha, vorbite in zona. Pentru a compensa eventuala izolare a hunzakutilor in randul cetatenilor pakistanezi, autoritatile de la Islamabad au deschis totusi scoli de limba urdu.
Hunza fata
Culturile terasate din Vale se intind ca un puzzle multicolor pana la 50 nivele de inaltime.
La baza se afla casele oamenilor, iar deasupra culturile agricole. Zona a fost saracacioasa in mod traditional. Locuitorii au pentru propria vale o vorba edificatoare:
Aici este tara unde nimic nu este indeajuns ...Poate doar vietile matusalemice si pietrele.
Adevarul este ca aici, vitregia Naturii a facut ca oamenii sa se multumeasca dintotdeauna cu putin. Pamantul este deosebit de sarac, tot balegarul strans de la animale este folosit la ingrasarea stratului superficial de sol care acopera stancile. Solul a fost adus aici doar sub forma prafului transportat de vanturile reci.
Hunza - cea mai frumoasa capra Markhor      
Numarul animalelor este limitat de lipsa pasunilor. Turmele de capre, oi si iaci sunt duse vara pe culmile inalte ale muntilor unde se mai gasesc petice de verdeata.
Astazi, localnicii din Hunza si-au pierdut din reputatia de briganzi din trecut, fiind faimosi pentru ospitalitatea aratata turistilor.
Acum ocupatia generala a oamenilor cu varste  extraterestre este turismul, in sezonul de vara cand este accesibila zona vin grupuri de turisti si expeditii internationale care sa vada miracolul …. Femei de 40 de ani care arata ca la 20 de ani si batrani care ating varste si de 160 de ani!
Miracolul principal al acestei anomalii (longevitatea foarte mare fara imbolnavire) este apa alcalina ionizata natural unica in lume ce rezulta din topirea unui ghetar!
In Hunza nu exista spital, farmacie, sectie de politie, inchisori, crime sau cersetori. Iar asta nu din cauza ca acesti oameni sunt preabarbari  sau saraci sa le construiasca, ci pentru ca acestea nu au existat niciodata, iar societatea hunzakutilor nu are pur si simplu nevoie de aceste avanposturi ale "omului civilizat".
Intregul secret al sanatatii si longevitatii acestor oameni sta, de fapt, in simpla si banala apa. Apa bauta de hunzakuti provine din izvoarele care o aduc din ghetarul Ultar. Analizele de laboratoar au aratat ca apa din ghetarul Vaii Hunza este o apa foarte bogata in metale alkaline.
Inca o curiozitate demna de consemnat: la singurul liceu din aceasta zona absolvirea (bacul) este de 100% !!! Sa fie oare devina apa alcalina care oxigeneaza foarte bine si creierul (are 83% apa)?
Concluzia este ca poti trata aproape orice cu apa alcalina ionizata, din pacate ea nu poate fi produsa decat cu ajutorul aparatul ionizator de apa alcalina si nu se poate  pastra decat 24 de ore deoarece apa are memorie si devine pozitiva dupa o zi.
Mai multe amanunte gasiti in pagina ionizator apa alcalina.
Hunza este o localitate si o poveste reala descoperita relativ recent datorita acestui miracol: longevitate mare fara boli!!!
Un studiu de caz ce nu are mare raspandire si popularitate. Exceptie fac Japonia, Australia si Coreea de sud care au dat aviz prin Ministerul Sanatatii obligatoriu toate institutiile sa aibe aparate de apa alcalina ionizata pentru angajati, populatia putand cumpara la liber (in jur de 1650 Euro un aparat de alacalinizare si ionizare ce se poate cupla la robinet, intretinerea e cam scumpa in jur de 80 de euro pe luna dar sanatate costa mai mult daca  iei medicamente nu-i asa?) .
Acum puteti cumpara cu putin peste  100 euro un aparat de ionizare si alcalinizare a apei portabil pentru consum casnic personal sau cu mai putin de 200 euro aparat de ionizare si alcalinizare a apei instant legat direct la robinet cu debit 1 litru/minut.(Recomandarea mea este cel portabil deoarece iti da posibilitatea sa alegi ce apa folosesti pentru ionizare asta deoarece pentru cei deja bolnavi conteaza si numarul elementelor alcaline din apa.)
Cu speranta ca va placut acest articol, ar mai fi multe de spus despre acest  miracol de la granita Raiului dar trebuie sa tin cont  ca oamenii zilelor noastre nu mai  au rabdare  sa citeasca .... ei vor poze ... pentru cei interesati ma pot contacta direct pentru amanunte.
Sa mai si radem, bancul zilei:
 La banca se infatiseaza un batranel care cere sa i se acorde un credit destul de mare.
Putin jenat, angajatul bancii il intreaba: - Ce varsta aveti?
- 85 de ani, raspunde senin batranelul. -
Stiti, la aceasta varsta aveti nevoie de cineva care sa garanteze ca veti achita imprumutul, ii explica functionarul. 
A, nici o problema, vin cu tata! Blocat, functionarul exclama: - Cu tata? Imposibil! Dar cati ani are?
- 110, replica batranul. - Haideti, va rog, insista el. - Stiti, avem nevoie de bani pentru nunta bunicului.
Din ce in ce mai uimit, angajatul bancii intreaba: - Dar cati ani are bunicul dumneavoastra?
- 140, veni raspunsul. - 140?, striga functionarul. Si la varsta asta mai vrea sa se insoare?
Batranelul raspunse, facand cu ochiul: - Ei, nu prea vrea el, dar il imping parintii.

 

 
Post item information on Facebook Add To Yahoo

Articole asemanatoare

Comentaii