free web
stats
UA-92169380-1

Abonare articole

Hernia de disc

Adaugat de Admin | 0 comentarii

Hernia de disc de la ce este, la cum o tratam natural in maxim 5 saptamani

Despre hernia de disc probabil ati auzit multe, dar nimic concret si la obiect, motiv pentru care am sa va prezint pe intelesul tuturor de la ce este hernia de disc pana la tratarea acesteia. Si sa nu uitam ca netratata sau mai rau printr-o interventie chirurgicala ratata poate duce la paralizie!
(Vezi mai jos si Testul de sciatica. Acest test iti va dezvalui daca suferi sau nu de sciatica si ce crema poti folosi pentru tratament coloana ...)
Ce este hernia de disc?
Hernia de disc este o afectiune ce se manifesta prin deteriorarea discului intervertebral, si scurgerea nucleului pulpos care exercita presiune asupra elementelor anatomice din canalul spinal,radacinile nervoase si maduva spinarii.
Pe intelesul tuturor coloana vertebrala umana este formata din 34 de oase numite vertebre:
7 vertebre cervicale
12 vertebre toracice
5 vertebre lombare
5 vertebre sacrale (osul sacral)
5 vertebre coccis (osul coccis)
Intre fiecare vertebra se afla discurile intervertebrale. Aceste discuri ajuta la mentinerea vertebrelor la locul lor si actioneaza ca amortizoare.
Hernia de disc apare atunci cand interiorul discului intervertebral aluneca in exterior printr-o fisura din peretele discului.
Cel mai frecvent, acest lucru se intampla in zona spatelui (hernie de disc lombara) dar si in zona gatului (hernie de disc cervicala).
Cum apare hernia de disc ?
Hernia de disc se produce in timp indelungat in conditii de eforturi fizice mari, repetate, in special prin ridicarea de greutati ( inclusiv parteneri de joaca mai supraponderali !!), fie sedentarismului intalnit mai ales la cei cu munca de birou care stau foarte mult timp intr-o anumita pozitie.
La cei sedentari in special o schimbare brusca de pozitie declanseaza hernia de disc
Din punct de vedere fizic, aceasta degenerare a discului intervertebral inseamna o pierdere a capacităţii nucleului pulpos de a retine apa, ceea ce ii schimbă proprietatile fizice.
Acest lucru se intampla si pe fondul unui consum scazut de apa plata! Deci nu neglijati consumul de apa plata pe tot parcursul zilei nu doar cand va aduceti aminte sau aveti un sentiment acut de sete deoarece este prea tarziu si ingurgitarea unei cantitati mari de apa odata nu inseamna ca suntem o camila ce poate acumula apa!
Alte motive:
Traumatisme la nivelul coloanei vertebrale – care determină leziuni ale inelului fibros
Expuneri prelungite la vibraţii
Malformatii congenitale ale coloanei si canalului rahidian
Cate stadii de hernie de disc sunt?
Tehnic vorbind există 3 stadii de hernie de disc:
Protruzia discala, zisa si prolaps discal sau debord discal, este cea mai putin grava, practic un început de hernie; fragmentul herniat nu a parasit complet spatiul discal.
Extruzia discala, sau hernia de disc propriu-zisa, este un stadiu mai avansat, in care fragmentul herniat este complet în afara spatiului discal dar este inca în continuitate cu acesta.
Sechestrul discal, sau hernia rupta, cu fragment liber, migrat, este atunci când bucata de disc herniata nu mai are legatura cu discul de unde s-a desprins, fiind deplasată fie in sus fie in jos (mai des).
De cele mai multe ori hernia discului lombar se produce pe una din parţi (dreapta/stanga), mai rar pe mijloc. Astfel, fragmentul de disc apasa pe una din radacinile nervilor spinali, ceea ce determina inflamatia acesteia si durerea pe picior (sciatica).
Uneori, o hernie voluminoasa apasa pe mai multe radacini (care parasesc canalul medular la nivelul respectiv dar şi mai jos), determinând simptome complexe – asa-numitul sindrom de coada de cal.
Cum tratam hernia de disc?
Cele 3 zone de masaj reflexo din carul sedintelor de refacere hernie de disc sunt:
Iata mai jos cum se face masajul reflexo pentru hernia de disc cervicala
Iata mai jos cum se face masajul reflexo pentru hernia de disc toracica
Iata mai jos cum se face masajul reflexo pentru hernia de disc lombara
Hernia de disc poate fi tratata  prin tratament medicamentos (analgezice, antiinflamatoare), tratament fizio/kinetoterapeutic sau intervenţie chirurgicala.
Chiar daca hernia de disc poate fi incredibil de dureroasa, aplicand un tratament corect, simptomele pot fi eliminate.
Majoritatea oamenilor care sufera de hernie de disc se pot recupera in aproximativ 5 saptamani.
Cea mai buna metoda de recuperare in hernia acuta este bine sa folositi Crema de masaj corporal Fly Fly prin aplicare locala in zona dureroasa de 2-3 ori pe zi (de fiecare data aplicam de 3 ori crema pana la intrarea in piele dupa o curatare prealabila a zonei) si masajul reflexo la un specialist (va recomand doar pentru Bucuresti, sunati pentru programare la 0762.866.545).
Tratamentul dureaza intre 10 si 15 sedinte.
Atentie in cazuri extreme hernia netratata poate duce la paralizie.
Testul de sciatica
Acest test iti va dezvalui daca suferi sau nu de sciatica. Stati intins in pat si intinde-ti degetele de la picioare.
Cu ajutorul altei persoane, ridica piciorul si indoaie-l la intre 30 si 70 de grade.
Persoana care te ajuta trebuie sa-ti ridice piciorul si sa verifice daca efectuezi corect acest test.
Daca dupa acest exercitiu vei simti durere in tot piciorul, din spatele genunchiului pana in degetele de la picioare, atunci inseamna ca suferi de sciatica.
Atentionare! Atunci cand ridicati greutati aveti grija sa indoiti usor genunchii, in felul acesta evitati fortarea vertebrelor si implicit a discurilor intervertebrale!
Stiati ca: pe masura ce imbatranim, discurile vertebrale se deshidrateaza si se subtiaza, ca urmare apar rosturile dintre vertebre, hipertrofie aparuta din pricina excesului de greutate pe care le primesc, iar aceasta crestere poate comprima maduva spinarii si radacinile nervoase?
Iata motivul pentru care la batranete oamenii scad in inaltime! (si se aduc de spate , se cocoseaza).
Acest proces degenerativ se numeste stenoza coloanei vertebrale  care descrie conditia in care nervii spinali sint compresati in canalul vertebral, de unde si frecventele dureri lombare la persoanele peste 55 ani.
Mai multe amanunte daca doriti prin telefon sau prin email la contact@foartebune.ro .
Post item information on Facebook Add To Yahoo

Articole asemanatoare

Comentaii